Formbetong hjälper ung talang mot toppen inom roadracing

October 16, 2018

Förutom sitt huvudsakliga uppdrag att leverera gediget betongarbete hjälper även Formbetong en ung talang att utvecklas inom motorcykelsporten Roadracing. Joel Rydergren är uppvuxen i Katrineholm men bor numer i Vetlanda, där han går på ett bandygymnasium. Intresset för racing har han haft sen unga år.

  - Jag började köra när jag var 5 år men då på en minimoto, den klass jag kör nu har jag kört i tre år. Berättar Joel Rydergren.

I Sverige finns det många olika klasser inom Roadracing men elitklasserna med SM-status är Moto3/125GP, Superstock 600 och Superbike. Joel tävlar i klassen Superstock 600, som är den medelstora klassen och motorcykeln han kör är en Suzuki GSX-R600 från 2013. Formbetong har sponsrat Joel under säsongen 2018.

– Formbetong har varit med en säsong och sponsrat mig men jag hoppas såklart på ett långvarigt samarbete. Säger Joel Rydergren. Han fortsätter. 

  – Under säsongen har jag som bästa placering två 4e platser. Det var under första deltävlingen i år som jag tog hem två raka 4e platser.

Om framtiden säger Joel.

- Inför nästa säsong har jag som mål att komma topp 3 i Superstock 600 SM och även vara med och köra om pallen i varje race. Vi har som team målet att bli ännu proffsigare.
Vidare berättar Joel.

– Nästa säsong börjar redan nu kan man säga med alla förberedelser och mycket träning. Jag sitter troligtvis på hojen igen i mars/april på ett försäsongstest någonstans i Europa. SM-kalendern är ännu inte släppt inför 2019 men jag skulle tippa på att tävlingssäsongen drar igång i maj.

Vi hoppas att Joel når sina mål, med lite hjälp från Formbetong.